Så närmar du dig människor i extrema miljöer

Diamant Salihu, reporter på SVT och vinnare av Stora journalistpriset i kategorin Årets röst 2021. Har under många år bevakat jihadistmiljön men också det dödliga skjutvapenvåldet i Sverige, både för Expressen och senaste åren för SVT Nyheter.

Johanna Bäckström Lerneby, arbetar just nu på SVT Sport. Hon har mottagit Stora journalistpriset i kategorin Årets berättare och tidigare nominerats till en Guldspade i klassen Bok för Handelsvara: Kvinna

Diamant Salihu och Johanna Bäckström Lerneby har båda jobbat i miljöer där det är svårt att agera som journalist, när det gäller att bygga förtroende men också där man utsätter sig själv för riskfyllda och hotfulla situationer. Diamant med sin kartläggning av gängen och dödsskjutningarna i Järvaområdet och Johanna i arbetet med Familjen i Angered som skapat egen kontroll i området i ett parallellt samhälle.

På föreläsningen kommer de dela med sig av sina bästa tips för att närma sig människor i extrema miljöer och i områden där misstron mot journalister är stor.

VÅRA SPONSORER