Marja Grill och Mikael Grill Pettersson

SVT Nyheter/Grävnav

Grilltips - metoderna som gör att din granskning går i mål

Marja Grill är reporter på SVT Nyheters Grävnav med erfarenhet från både Uppdrag granskning och lokala nyheter. Hon har vunnit flertalet internationella och nationella priser för sina granskningar, bland dem finns en guldspade och tre guldspadenomineringar. 

Hon tror på kraften av att kombinera smart metodtänk och noggrann line by line, LBL, med en stark känsla för individens berättelse. Hennes och Mickes kurser i att formulera, hålla i och komma iland med ett gräv är inte bara återkommande fullsatta utan leder alltid till att ett stort antal deltagare publicerar sig. 

Mikael Grill Pettersson är reporter på SVT Nyheter och har gjort en rad avslöjanden om bland annat Sveriges största bedrägerihärva, kraschade börsraketen Aegirbio, farliga hyrläkare och havererade it-projekt hos Arbetsförmedlingen. Han har många års erfarenhet av granskning och nyhetsjakt både på riksnivå och lokalt och anlitas återkommande som föreläsare, kursledare och redaktionscoach. Hans måtto är att det är smartare att använda en metod som ger en story än en som inte ger det.

VÅRA SPONSORER