My Fourth Time, We Drowned - an investigation into the migrant crisis

I augusti 2018 fick Sally Hayden ett Facebook-meddelande. "Hej syster Sally, vi behöver din hjälp. Vi är i dåligt skick i Libyskt fängelse. Om du har tid ska jag berätta hela historien för dig.”
Fler meddelanden följde från flyktingar som berättade historier om slaveri och trafficking, tortyr, mord, tuberkulos och sexuella övergrepp.

Det här var början på en häpnadsväckande granskning av migrantkrisen i Nordafrika, som belyser de icke-statliga organisationernas försumlighet, korruption inom FN, modern slavhandel och EU:s finansiella stöd av Libyska miliser. Men granskningen berättar också om rättegångar mot människosmugglare, biståndsarbetarnas frustration och hur sociala medier spelar roll för att samla ihop pengar till lösensummor.

Föreläsningen håll på engelska.

Sally Hayden är prisbelönt journalist, fotograf och författare till boken "My Fourth Time, We Drowned". En bok som bygger på kommunikation med flyktingar i libyska fångläger, som fängslats som ett direkt resultat av en hårdnande europeisk migrationspolitik.

För närvarande är Sally Hayden Afrika-korrespondent för Irish Times, men hon har arbetat med många andra publikationer och programföretag, bland annat New York Times, CNN International, Washington Post, Al Jazeera och Guardian. Hon är tvåfaldig vinnare av utmärkelsen Årets utrikeskorrespondent vid Newsbrands Irish Journalism Awards, mottagare av irländska Röda Korsets utmärkelse 'journalism excellence' och förstaprisvinnare vid 2018 års EU Migration Media Awards. 2019 fanns hon med på Forbes ”30 Under 30”-medielista för Europa.

VÅRA SPONSORER