Nyheter

Missa inte årets Late Night Show – om att bryta ny mark

Hör utmanarna som bryter ny mark med sina gräv och gör det journalisterna har missat. Och såklart lite mingel. Det här händer på årets Late Night Show.

Första dagen av Gräv är nästan över: Du har hört föreläsningar, fått praktiska arbetstips och blivit inspirerad av årets Guldspadenominerade. Huvudet är fullt! Allt du vill göra är att få i dig något gott och snacka skit med andra deltagare. 

Eller? Det hörs ljud från Bo Linde-salen. Skratt, busvisslingar och förvånade utrop bryter igenom mingelsorlet. Japp, Late Night Show är tillbaka.

Tanken med Late Night Show är att det ska vara vasst och gärna provocerande för publiken.  Samtidigt vill vi ju bjuda på en trevlig kväll där man får lyssna på spännande gäster och hänga med kollegor, säger Christine Odén från arrangörsgruppen bakom kvällen.

Gästerna Camila Gervide och Jens Nylander möts tillsammans med moderatorn Malin Crona i ett samtal om traditionella mediers framtid i en värld med ny teknik och nya makthavare. 

Camilla Gervide är grundare av och skribent på Bloggbevakning, en sida som granskar, bevakar och skriver om influencervärlden och sociala medier. I sin mest uppmärksammade granskning stack hon hål på Isabella Löwengrips luftslott. 

Jens Nylander är tech-entreprenören som närmat sig journalistiken och börjat kartlägga offentliga inköp med hjälp av ett nytt AI-verktyg. Han har bland annat avslöjat hur Hudiksvalls kommun för miljonbelopp köpt digitala säkerhetsnycklar, som ingen sett röken av.

Moderator Malin Crona är redaktör på SVT Nyheter Stockholm, flerfaldigt guldspadenominerad bland annat för sina kontoplansgranskningar och krönikör i tidningen Journalisten.

Vi har satsat på två riktiga dragplåster som man inte vill missa! Både Camilla Gervide och Jens Nylander är grävare som har ett utifrånperspektiv på journalistiken. Jag hoppas publiken får nya insikter och inspiration att börja gräva i nya marker och med nya metoder, säger Christine Odén.

Från klockan 19 på fredag öppnar vi dörrarna för Late Night. Minglet hålls i Foajén och restaurangen på Gävle Konserthus och det finns möjlighet att köpa dryck och enklare tilltugg, så ät innan om du vill ha en stadig middag. 

Kom i tid för att inte missa när Late Night Show drar igång klockan 20 i Bo Linde-salen i anslutning till Foajén.

Camilla Gervide och Jens Nylander gästar Late Night Show. Foto: Mondial, Johanna Säll/Bildbyrån.

VÅRA SPONSORER