Nyheter

Dags att nominera till Guldspaden

Nomineringen av granskningar öppen!

Nu är det dags att skicka in dina granskningar till Guldspaden för första halvåret 2023! Deadline för granskningar som som är publicerade från 1 januari till och med 31 juli 2023 är 12 september.

Bidrag som publiceras efter 31 juli fram till 31 december 2023 lämnas in i början på januari 2024. Vill du lämna in en bok till Guldspadetävlingen? Kontakta kansli@fgj.se

Guldspaden delas ut i åtta klasser, etermedia riks nyheter, etermedia riks dokumentär, etermedia lokal, magasin, storstadstidning, mindre dagstidning, bok och studentspade. Därutöver har Guldspadejuryn möjlighet att dela ut Juryns särskilda pris till en eller flera journalister för en satsning eller något annat som utöver det vanliga främjat grävande journalistik och därför förtjänar särskild uppmärksamhet.

Guldspaden delas ut av Föreningen Grävande Journalister till de journalister och journaliststudenter som genom engagerad och kunnig journalistik avslöjat eller skildrat väsentliga förhållanden som allmänheten förut inte kände till. Undersökningen skall vara ett originalarbete och självständigt genomfört.

Du kan logga in och svara på frågorna i arbetsbeskrivningen i omgångar och spara innan du till slut skickar in bidraget.

Lämna in ditt bidrag här!

För frågor om inlämningen kontakta kansli@fgj.se!

Läs mer om tävlingsreglerna och de olika kategorierna här!

 

Se tidigare års vinnare här!

Guldspade 3

VÅRA SPONSORER