Nyheter

Duon leder Gräv23 i Karlstad: “Roligare att vara kompanjoner”

Grävseminariet 2023 i Karlstad leds av grävgeneralerna Sonya Oldenvik från Arvika Nyheter och Frida Granström från P4 Värmland.

– Vi kom fram till att det kändes roligare att vara kompanjoner i rollen som grävgeneral, att kunna bolla med varandra och dela på ansvaret och uppgifterna, säger Sonya Oldenvik.


Arrangörsgruppen för Grävseminariet 2023 är i full gång med förberedelser inför helgen vid månadsskiftet mars-april. I år är det något så ovanligt som två grävgeneraler som tar på sig ledartröjan för att ratta evenemanget i mål. 

Jag är en person som trivs bäst med att jobba i team. Jag vill också att projektet ska kännas kul hela vägen in i mål och då tror jag att vi kommer kunna minska stressen genom att dela på arbetet och ansvaret, säger Frida Granström. 

 

Lokalerna är bokade på Karlstad CCC, Karlstad Congress Culture Centre, belägen precis vid Klarälven.


Vi har redan de flesta föreläsarna bokade och vi har fantastiska lokaler på Karlstad CCC. Festfixarna är i full gång med planering av mat och musik och förutsättningarna ser riktigt bra ut. Vi kan garantera att det kommer bli ett toppenevenemang, säger Frida Granström.

 

Det bästa av Värmland


Sonya Oldenvik har efter flera år av frilans återvänt till sin hemstad och arbetar idag som reporter på Arvika Nyheter. Hennes journalistiska bana började i Amazonas och sedan dess har hon jobbat på radio i Portugal och skrivit för flera internationella tidningar. Helst av allt skriver hon om jord-och skogsbruksinnovationer, samt miljö och historia. 

 

Vad är det bästa med Värmland? 

 

Skogen och människorna. Man upptäcker förvånansvärt ofta nya vackra platser i naturen och människor som man blir nyfiken på och inspireras av. Det är gött att bo i Värmland helt enkelt, säger hon. 

 

Frida Granström är född i Zambia och uppvuxen i Kils kommun i Värmland. Hon har jobbat på tidning och radio i Sverige och Österrike. I dag jobbar hon som reporter på P4 Värmland.


Karlstad är Sveriges tjugonde största stad och här lever vi i ett gränsland mellan stad och landsbygd, mellan Stockholm och Oslo, mellan innovation och tradition. Jag hoppas att vi kommer kunna visa exempel på frågor som journalister i Värmland brottas med. Jag vet också att vi kommer kunna ge besökarna två fantastiska dagar i vår vackra stad.

Gravgeneralerna

VÅRA SPONSORER