Nyheter

Nomineringarna till Guldspaden avslöjas den 26 februari!

Vilka som nominerats till årets prestigefyllda Guldspadepriser kommer att offentliggöras måndagen den 26 februari. Evenemanget livesänds klockan 11:00 från Sjömanskyrkan i Gävle på Grävseminariets officiella Facebooksida.

Guldspaden är den mest eftertraktade utmärkelsen inom grävande journalistik i Sverige. Guldspadegalan är ett tillfälle att hylla det enastående arbete som utförs av journalister och redaktioner, som bidrar till att kasta ljus över viktiga samhällsfrågor och granska makthavare.

Detaljer för evenemanget:

● Datum och tid: Måndag den 26 februari, kl. 11:00

● Plats: Grävseminariets officiella Facebooksida

Evenemanget leds av P4 Gävleborgs Wenda Hajo och nomineringarna presenteras av Guldspadejuryns ordförande Kicki Hultin.

Priskategorier:

● Bok

● Storstadstidning

● Mindre dagstidning

● Etermedia lokal

● Magasin

● Etermedia riks nyhet

● Etermedia riks dokumentär

● Studentspaden


Om Guldspaden:

Föreningen Grävande journalisters årliga grävseminarium är den största och mest uppskattade konferensen för svenska journalister. Här samlas mediefolk från Sverige och andra länder för att lära sig mer om grävande journalistik och utbyta erfarenheter.

Grävseminariet har arrangerats sedan 1989 och lockar varje år mellan 500 och 700 personer. Under seminariet delas Sveriges finaste grävpris – Guldspaden – ut i ett antal kategorier.

Priset delas ut av FGJ till journalister verksamma i svenska medier och som genom engagerad och kunnig journalistik avslöjat eller skildrat väsentliga förhållanden som allmänheten inte känt till. Undersökningen skall vara ett originalarbete, självständigt genomförd.

Evenemanget arrangeras av SVT Gävleborg, P4 Gävleborg, Gefle dagblad och Arbetarbladet i samarbete med Föreningen Grävande Journalister.

Guldspadarna delas ut på Gräv i Gävle 22-23 mars.

VÅRA SPONSORER