Nyheter

Nu öppnar anmälan till Gräv 2024

Vågar du åka till Grävle?

Nu öppnar anmälan till Gräv 2024. I en konfliktfylld omvärld krävs journalister som vågar gräva. I dag avslöjas att årets tema för Gräv 2024 i Gävle är – mod.

Den 22-23 mars 2024 äger grävseminariet och Guldspadegalan rum i Gävle. Från och med idag, måndag 27 november, går det att anmäla sig. För den som anmäler sig tidigt är priset lägre. Anmälan görs via grävseminariets hemsida.


I samband med att biljetterna nu släpps avslöjas också att årets tema är mod. 

Det kommer att avspegla sig i grävseminariets program och är en röd tråd som löper genom hela Gräv i Gävle. 

– Vi jobbar i en tid av krig, gängkriminalitet, desinformationskampanjer och ett ständigt ifrågasättande av journalistikens opartiskhet och oberoende. Att vi journalister orkar och vågar fortsätta gräva efter sanningen är helt avgörande. Vi måste helt enkelt vara väldigt modiga, säger grävgeneral Joanna Wågström. 

– Jag tycker att temat är viktigare än någonsin, säger Lisa Röstlund, grävande reporter på Dagens Nyheter, och en av föreläsarna på grävseminariet.


Programmet avslöjas efterhand under vintern och många spännande föreläsare och intressanta debatter utlovas. 

– Jag hoppas det blir ett tillfälle att samlas och prata om hur vi inom kåren kan stärka varandra och därmed journalistiken. Men kanske ändå viktigast av allt: att så många som möjligt får uppleva den för många gömda, kanske lite för blyga, pärlan av pärlor, Gävle, säger Lisa Röstlund, själv bördig från Gävle.


Både seminariet och Guldspadegalan genomförs i Gävle Konserthus, centralt beläget i staden nära järnvägsstation och parkeringar. 

– Mod ska genomsyra hela Grävle, vilket kräver att vi som planerar eventet också måste vara modiga. Vi har därför valt att göra galan på ett helt nytt sätt. Det blir fräscht och festligt, säger grävgeneral Amanda Alvarsson. 


Läs en intervju med den tidigare guldspadevinnaren Lisa Röstlund om vikten av mod som tema för Gräv 2024 på grävseminariets hemsida.


Kontakt:

Joanna Wågström, grävgeneral: 072-2048989

Amanda Alvarsson, grävgeneral: 070-4447250


Grävseminariets hemsida: https://www.gravseminariet.se/

Du följer väl Gräv på Facebook och Instagram?

Facebook

Instagram

Nu går det att anmäla sig till Gräv 2024. Foto: Stefan Larsson

VÅRA SPONSORER